دوشنبه , نوامبر 4 2024

وسواس

وسواس

براي اينکه افکار و ذهنمون رو کنترل کنيم چه کار کنيم؟ من خيلي ذهنم سريع قضاوت ميکنه. سوءظن داره ، غيبت مي کنه ، تهمت ميزنه …. سعي مي کنم به زبون نيارم. خيلي وقت ها خودم از افکاري که به ذهنم مي‌رسه شرم مي‌کنم و خودم رو لعنت مي‌کنم و استغفار مي‌کنم؛ ولي تاثيرش رو ميزاره. خيلي اذيت ميشم. اصلا کنترلي روي اين افکار ندارم و دست خودم نيست. نميدونم چه کار کنم؟

دوست عزيز، وضعيتي که شما به آن اشاره مي کنيد مي‌تواند يک نوع وسواس فکري از انواع مختلف و متفاوت وسواس باشد که ممکن است در دروه هاي مختلف زندگي به نحو ديگري با آن مواجه بوده باشيد.
توجه داشته باشيد که اين افکار ممکن است هر زماني براي هر انساني به وجود بيايد ولي برخي، تحت تأثير قرار نمي گيرند. به اين دليل که به آن اهميتي نمي دهند و خيلي راحت از آن عبور مي کنند.
ولي برخي افراد مانند شما، به دليل سخت گيري و دقت زياد به اين افکار توجه و تمرکز پيدا کرده اند.
دوست عزيز حتما مي‌دانيد که درمان اساسي وسواس، در موارد شديد برعهده متخصص باليني و پس از مصاحبه و معاينه حضوري ميسر است. اما در مواردي که اين مشکل شدت زيادي نداشته باشد، راهکارهاي زير بسيار مفيد خواهد بود:
1- بدانيد شما استثنا نيستيد و اين افکار براي همه افراد پيش مي آيد.
2- شما هيچ تکليفي نسبت به اين افکار نداريد. پس درگير آن نشويد. سعي در خنثي سازي، سرکوب گري و استدلال آوردن و مهار کردن آنها نداشته باشيد. چون نتيجه عکس مي گيرد و وسواس تشديد خواهد شد. پس اجازه دهيد آزادانه به ذهن شما بيايند و بروند.
3- با پرهيز از کلنجار رفتن و دور کردن اين افکار سعي کنيد اين افکار به هدف خود که همان سرگرم کردن ، اثبات قوي بودن ، درگير کردن وتحت تأثير قرار دادن است ، نرسند. با محل ندادن به آنها ، آنها را ضعيف و ضعيف تر کنيد .
4- از آنجا که اضطراب و عوامل استرس زاي زندگي باعث فعال شدن اين افکار مي شود، سعي کنيد مهارت هاي کنترل اضطراب و استرس مانند ورزش و ريلکسيشن را انجام دهيد.
5- به هيچ وجه از نظر شرعي گناهي متوجه شما نيست. چون افکار غير اختياري که شما خود از آنها ناراحت هستيد و اراده اي نداريد گناه نيست.
6- با خود بگوييد من کارهاي خودم را انجام مي دهم و بگذار اين افکار هم براي خود مشغول باشد.

پاسخگویی به سوالات دینی http://my.pasokhgoo.ir

 

دیدگاهتان را بنویسید