💠 اصلاح افکار، ریشه حل مشکلات
💠 اصلاح افکار، ریشه حل مشکلات
✍🏻 بسیاری از مواردی که ما به عنوان مصداق خیر و شر قائل هستیم اشتباه است. تا زمانی که به این ادراک و عقلانیت نرسیم که باید افکارمان را نسبت به خیر و شر اصلاح کنیم، اتحاد حقیقی در جامعه شکل نمیگیرد. اختلافات بیرونی نیز از این ساحت درمان میشوند.
⬅️ راه حل درمان اختلافات، پلیس نیست.
اگرچه در جامعه و برای مهار آسیبهایی از جمله آسیبهای امنیتی به حضور پلیس نیاز هست؛
اما این پلیس نیست که جامعه را درست میکند، بلکه #عالِم است که جامعه را اصلاح میکند.
اگر عالِم درست نباشد، عالَم فاسد میشود.
در روایت می فرماید: إذا فَسَدَ الْعالِمُ فَسَدَ الْعالَمُ.
✅ جامعه را پلیس و رفتارهای نظامی گونه درست نمیکند، بلکه رفتارهای علمی، جامعه را اصلاح میکند. متأسفانه در این زمینه نقص جدی در جامعه وجود دارد.
✍🏻 در مدارس، مباحث معرفتی، عمق لازم را ندارند و متناسب با شرایط فعلی جامعه نیستند، علاوه بر آن چینش و رتبهبندی صحیحی نیز ندارد.
دانشگاهها، صدا و سیما، روزنامهها، رسانهها، سینماها و حتی حوزههای علمیه نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
✅ مهمترین وظیفه ی حکومت اصلاح ریشهایِ ساحتِ فکر و اندیشه در سطح جامعه است. در واقع حاکمیت دینی و اسلامی باید افکار عمومی را کنترل و به آن جهت درست دهد.
در نتیجه اگر این کار به درستی انجام شود در بقیه ی زمینه ها نیز، مشکلات برطرف می شود.
✍🏻 متاسفانه در چهل و اندی سالی که از انقلاب گذشته، عملکرد ضعیفی در این عرصه در جامعه وجود داشته است، که البته باید در رأس آن حوزههای علمیه پاسخگو باشند و در وهلههای بعد، دانشگاهها و مجامعی که در زمینههای علمی و پژوهشی کار میکنند و مسئولیتِ مدیریت این افکار را دارند، باید پاسخگو باشند.
🔰 وقتی رهبر معظم انقلاب میفرمایند: امروز تبلیغ نسبت به درس خواندن در حوزههای علمیه اولویت دارد، به همین معناست، یعنی باید افکارِ عموم مردم، بسترهای ارتباطی و تأثیر گذاری در جامعه را به دست گرفت و معارف را به صورت عمیق توضیح داد و آن را به شکل صحیح در سطح جامعه برای مردم #تبیین کرد.
📌 برگرفته از جلسات «تعالیم اسلام»
✅@Aminikhaah