صيحه آسماني
صيحه آسماني
صيحه آسماني که از نشانه هاي ظهور است، آيا صحيح است که چهار ماه قبل از ظهور و در شب بيشتم ماه رمضان واقع مي شود؟
در اين روايات آمده که صيحه آسماني در ماه مبارک رمضان است ولي هيچ کدام مدت معين نکرده اند که مثلا اگر قبل از ظهور است، چه مدت مانده تا ظهور، و يا اگر هنگام ظهور يا بعد از ظهور است، چه مدت مانده تا قيام و برقراري حکومت عدل الهي.
در روايت آمده: به درستي که نشانه ها و علائم قيام قائم (عليه السلام) پنج مورد است: اولين آن ها نداي آسماني است که در ماه رمضان است، خروج سفياني، خروج خراساني، قتل نفس زکيه، خسف بيداء.(1)
امام صادق (عليه السلام) فرمودند: ندايي که در ماه رمضان است، در شب جمعه بيست و سوم ماه رمضان است.(2)
لازم به ذکر است، در کنار رواياتي که زمان ندا و صيحه آسماني را در ماه رمضان دانسته اند؛ رواياتي هم داريم که نداي آسماني را در پيش از ظهور و يا هنگام ظهور مي دانند.(3)
و نيز روايت داريم که زمان وقوع ندا و صيحه آسماني، روز دهم محرم و روز عاشورا است(4)؛ کما اين که روايت ديگري زمان صيحه آسماني را ماه رجب دانسته است.(5)
نکته:
روايات مربوط به صيحه آسماني، فقط نزديک بودن ظهور را مي رسانند ولي اين که اين نزديک بودن، چند ساعت يا چند روز يا چند هفته و ماه است، از اين روايات فهميده نمي شود؛ زيرا اين روايات، وقتي تعيين نکرده اند، ما نيز نمي توانيم وقت تعيين کنيم.
بنابر اين:
نداهاي آسماني ممکن است يک ندا نباشد، از طرفي منحصر به ماه رمضان نباشد؛ البته ندايي که تاکيد بيشتري بر آن شده و رواياتش از اعتبار و جايگاه بهتري برخوردارند همان است که نداي آسماني در ماه رمضان است.
فراموش نشود که اين روايات مشخص نمي کنند چه مدت زمان تا ظهور يا قيام حضرت باقيمانده است، بلکه اصل موضوع ظهور و قيام حضرت را متذکر مي شوند. البته با وقوع صيحه آسماني، مي توان گفت ظهور نزديک است، خصوصا طبق رواياتي که آن را همزمان با ظهور دانسته اند.
پی نوشت:
1. الغيبة للنعماني، نشر صدوق، ص290.
2. مجلسي، بحار الأنوار، دار إحياء التراث العربي، ج52، ص204، ح33.
3. الغيبة للنعماني، ص254؛ مفيد، الإختصاص، ناشر: الموتمر العالمى لالفية الشيخ المفيد، ص208؛ بحار الأنوار، ج52، ص322.
4. مفيد، الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، كنگره شيخ مفيد، ج2، ص379.
5. الغيبة للنعماني، ص181.
پاسخگویی به سوالات دینی http://my.pasokhgoo.ir