«وظیفه اصلی» در عصر غیبت / ماه رمضان، ماه تمرین سبک زندگی اسلامی
«وظیفه اصلی» در عصر غیبت / ماه رمضان، ماه تمرین سبک زندگی اسلامی
مصطفی امیری
این چند خط برای آنهایی که مرتب پیام میدهند وظیفه ما در عصر غیبت چیست؟
به حسب افراد و مسئولیت ها، مختلف است. اما آنچه مشترک و همگانی است مهمترین وظیفه به تعبیر آقای بهجت: انجام واجبات و ترک محرمات. تا آخر عمر در همین یک خط میمانیم.
اصلا سراغ پیشبینی بازیها آرش فلان و… نروید. البته آنجا که در شناخت وظایف نقش دارد و اهلبیت کُدهایی دادند، موظف هستیم که بدانیم. در این زمینه با هیچکس تعارف نداریم.
مهمترین وظیفه هم در عرصه اجتماعی کمک به صلهرحم است. الزاماً دیدار نیست بلکه کمک مالی هم هست. بویژه افرادی که امکان ازدواج ندارند. جهیزیه فراهم کنید. همچنین خانه و مسکن سر به فلک کشیده، به مستاجرها رحم کنید. اصحاب کهف بعد از ۳۰۰سال آمدند تعجب کردند، مردم ایران هرسال در حال تعجب هستند.
به ایتام دادرسی کنید. هیچ چیز در دنیا مهمتر از دعای کودک یتیم نیست.
هیچ چیز بالاتر از حمایت مالی از فقراء و رفع حاجت های مردم بویژه خویشاوندان و صله رحم نیازمند نیست.
خاطره ای از آیت الله فاضل لنکرانی، موسس مرکز فقهی ائمه اطهار، مشهور است. وی نقل میکند: «من ۵۰ سال است دارم اسلام میخوانم؛ بگذار خلاصه اش را برایت بگویم واجبات را انجام بده و تا میتوانی به کار مردم برس کار مردم را راه بینداز. اگر قیامت کسی از تو سئوال کرد بگو فاضل گفته بود».
سعی کنید هر سال حداقل یک کتاب درباره امام زمان مطالعه کنید. سابق بر این، در مطلبی «سیر مطالعاتی مهدویت» را معرفی کردیم.
البته زیارت امام حسین، در راس امور مستحبی بلکه در زمره واجبات است و موجب تغییر طینت و عاقبت بهخیری است.
از خدواند متعال، ذات اقدس الله که متصف به صفت رحمن و رحیم است، مسئلت مینمائیم همچون «طرماحها» از جاماندگان قافله امام مهدی نباشیم بلکه ما را همچون «حرّ بن ریاحی» بپذیرنند و طول عمر با خیر و عافیت، و در پایان زندگی همچون «حبیب بن مظاهر» -که در کهنسالی در شب عاشورا بذلهگویی میکرد، شاداب و سرحال در حال تحصیل علم و خدمت به مردم- سرانجام با ختم به خیر «شهادت»، مشتاق حیات جاودانه و سرای آخرت گرداند و به شفاعت «امام حسین» نائل شویم و با «امیرالمومنین» محشور شویم ان شاء الله.