🔰محبت اهلبیت(ع) راهی برای درک محبت خداست
🔰وقتی اهلبیت(ع) اینقدر مهربانند، خدا چقدر مهربان است!
🌀#چگونه_مهربانی_خدا_را_باور_کنیم؟ (ج۲۴)
⭕️درک مهربانی اهلبیت(ع) آسانتر از درک مهربانی خداست؛ چون آنها هم مثل ما انسانند
⭕️یکی از جاهایی که آدم میتواند مهربانی خدا را لمس کند، موقع ذکر اهلبیت(ع) و توسل به ایشان است
⭕️وقتی مهربانی اهلبیت(ع) را درک کردی بگو: «اگر اهلبیت(ع) اینقدر مهربانند، خدا چقدر مهربان است!»
___________________
#علیرضا_پناهیان
💠کسی که به رحمت و مهربانی خدا ایمان بیاورد و بتواند از آن لذت ببرد-که بالاترین لذتها را به دنبال دارد- میتواند از همۀ فوائد دنیا هم بگذرد، از همۀ آدمهایی که به او خطا کردهاند هم بگذرد؛ چون خودش کاملاً سیراب است. چنین کسی کمکم میتواند دلسوز مردم بشود و حالتی شبیه حالت امامان برای مردم جامعه پیدا کند. امام هم چون از رحمت پروردگار خیلی بهره میبرد، سعۀ صدر و سماحت و مهربانی نسبت به خلق خدا پیدا میکند، کمااینکه در زیارت جامعه میخوانیم: ائمۀ هدی(ع) «معدن رحمت» هستند.
💠چگونه مهربانی خدا را باور کنیم و از آن بهرهبرداری کنیم؟ برای اینکه مهربانی خدا را درک کنیم و از آن بهره ببریم، باید از تفکر استفاده کنیم. کسی که با فکر به این عالم نگاه کند همۀ نعمات الهی را مظهر مهربانی خدا میبیند و بعد کمکم کارش به «شکر» میکشد.
💠در کنار تفکر، یک راه دیگر هم وجود دارد؛ اینکه بهسراغ قرآن برویم و با فکر، قرآن بخوانیم. آیات قرآن، مظهر مهربانی خداست. یکی دیگر از راههای درک، باور و چشیدن مهربانی خدا، «ائمۀ هدی(ع)» هستند، قرآن کریم رسماً دربارۀ پیامبر(ص) میفرماید: «رَحْمَةً لِلْعالَمينَ» (انبیاء/107)
در روایات متعددی توضیح داده شده است که اهلبیت(ع) منبع رحمت هستند: «وَ بِنَا يُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَ بِنَا يَنْشُرُ الرَّحْمَة…» (امالی صدوق/186) به واسطۀ ما باران میبارد، به واسطۀ ما رحمت الهی نشر پیدا میکند و به واسطۀ ما برکات زمین خارج میشود. همچنین أمیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «إِنَّا أَهْلَ الْبَيْتِ شَجَرَةُ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعُ الرِّسَالَةِ وَ مُخْتَلَفُ الْمَلَائِكَةِ وَ بَيْتُ الرَّحْمَة» (کافی/1/221)
💠اهلبیت(ع) مظهر مهربانی خدا هستند. یکی از جاهایی که آدم میتواند مهربانی خدا را لمس کند جایی است که یاد اهلبیت(ع) هست؛ یعنی مجلس ذکر اهلبیت(ع). برای اینکه انسان، مهربانی خدا را لمس کند، خوب است توسل به اهلبیت(ع) پیدا کند و برای اینکه مهربانی اهلبیت(ع) را لمس کند، به حرم ایشان برود.
💠البته در بین اهلبیت(ع) أباعبداللهالحسین(ع) بیشتر مظهر مهربانی است؛ به این معنا که هر کسی-بدون سیر و سلوک- میتواند از مهربانی ایشان بهره بگیرد. مرحوم قاضی طباطبایی میفرماید: در عالم مکاشفه دیدم «رحمة الله الواسعة» حسین(ع) است! این رحمت واسعه به همه تعلق میگیرد، مثل رحمت رحیمیۀ پروردگار نیست که برای خوبها باشد، بلکه همه میتوانند از این رحمت واسعه بهرهمند شوند.
💠در روایت هست که خدا مهربانی را صد قسمت کرد، نود و نُه قسمتش را به اهلبیت(ع) داد و یک قسمتش را به سایر خلق خدا داد که از آن، محبت مادر به فرزند، عشق بین زن و شوهر و… پیدا شد. (إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى خَلَقَ مِائَةَ رَحْمَةٍ فَتِسْعٌ وَ تِسْعُونَ رَحْمَةً عِنْدَهُ مَذْخُورَةٌ لِمُحَمَّدٍ وَ عَلِيٍّ وَ عِتْرَتِهِمَا وَ رَحْمَةٌ وَاحِدَةٌ مَبْسُوطَةٌ عَلَى سَائِرِ الْمَوْجُودِينَ؛ تأويلالآيات/ 81 ) لذا محبتی که مهربانترین مادر نسبت به فرزندش دارد، هیچوقت به محبت امام نسبت به امتش نمیرسد.
👈 ادامه مطلب در پست بعد 👇👇
@Panahian_text