سیاست و بعثت؛ در کلام امام خمینی(ره)
واللَّه اسلام تمامش سیاست است! اسلام را بد معرّفی کردهاند!
منبع: صحیفه امام
واللَّه اسلام تمامش سیاست است! اسلام را بد معرّفی کردهاند. (ج۱، ص۲۷۰)
اسلام دین سیاست است قبل از اینکه دین معنویات باشد. (ج۶، ص۴۶۷)
انبیا- علیهم السلام- شغلشان سیاست است. (ج۱۳، ص۴۳۳)
اصولًا اساس اسلام از سیاست است. (ج۱۸، ص۷۲)
دین اسلام یک دین سیاسی است. یک دینی است که همه چیزش سیاست است، حتی عبادتش. (ج۱۰، ص۱۵)
اسلام دین سیاست است اصلش. اسلام یک دینی است که احکام عبادیاش هم سیاسی است. (ج۱۱، ص۴۶۳)
اسلام، احکام اخلاقیاش هم سیاسی است.(ج۱۳، ص۱۳۰)
بیشتر کتب فقه، کتب سیاست است. (ج۱۳، ص۱۳)
در روایاتِ ما برای نبّی اکرم با لفظ «سیاست» ثابت شده است. و در دعای، در زیارت جامعه ظاهراً هست که «ساسَةُ العباد» هم هست. در آن روایت هم هست که پیغمبر اکرم #مبعوث شد که سیاست امت را متکفّل باشد. (ج۱۳، ص۴۳۱)
مسئله دخالت در سیاست در رأس تعلیمات انبیاست. ما همه تعلیمات انبیا را کنار گذاشتیم، فقط به آن تعلیماتی که دخالت نکردن در سیاست و دخالت نکردن در جامعه و اینها [مرتبط است] فقط همینش را گرفتهایم. (ج۱۵، ص۲۱۴)
آنقدر آیه و روایت که در سیاست وارد شده است، در عبادات وارد نشده است…اسلام را همچو بد معرفی کردهاند به ما که ما هم باورمان آمده است که اسلام [را] به سیاست چه! (ج۶، ص۴۳)
مسجد، مرکز اجتماع سیاسی است/ در صدر اسلام از همین مسجدها جيْشها، ارتشها، راه میافتاده، مرکز تبلیغ احکام سیاسی اسلام بوده مسجد. هر وقت یک گرفتاری پیدا میشد، صدا میکردند که «الصَّلاةُ بالجَماعَة»، اجتماع میکردند؛ آن گرفتاری را طرح میکردند، این صحبتها را میکردند. مسجد، مرکز اجتماع سیاسی است(ج۵، ص۱۷)
در روایات هست که بُنِىَ الاسلامُ عَلی خَمْس این ولایت، ولایت کلی امامت نیست… نخیر؛ این ولایت عبارت از حکومت است… بنابراین، «ما نُودِی بِشِی ءٍ مِثْلَ ما نُودِىَ بِالوِلايَه» برای اینکه حکومت است. به هیچ چیز مثل این امر سیاسی دعوت نشده است و این امر سیاسی بوده است! (ج۲۰، ص۱۱۲)
بیخود بعضی از ائمه ما نمیفرمایند که برای من در منابر روضه بخوانند… مسأله، مسئله گریه نیست. مسأله، مسئله تباکی نیست. مسأله، مسئله سیاسی است (ج۱۳، ص۳۲۳)
اسلام دین سیاست است اصلش. اسلام یک دینی است که احکام عبادیاش هم سیاسی است. این جمعه، این خطبههای جمعه، آن عید، آن خطبههای عید، این جماعت، اجتماع، این مکه، این مشعر، این منی، این عرفات، همهاش یک مسائل سیاسی است. (ج۱۱، ص۴۶۳)